رونمایی چیپست جدید i700 برای اینترنت اشیا توسط شرکت MediaTek

شبنم جزایری  
mediaTek

با هدف هوشمندسازی سیستم های مربوط به واقعیت افزوده، خانه‌های هوشمند، فروشگاه‌ها و کارخانه‌ها شرکت MediaTek چیپست  i700 را معرفی کرد. این چیپست قدرتمند در واقع جایگزینی برای i500 است که عمدتاً برای اهداف مربوط به اینترنت اشیا (IoT) مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) ساخته‌شده است، با این حال قابلیت استفاده در نمایشگرهای هوشمند، دوربین‌های امنیتی باکیفیت و سایر کاربردها را نیز دارد. این چیپست مجهز به یک واحد پردازشی دو هسته‌ای (NPU) است که می‌تواند فرایند تشخیص چهره را ۵ برابر سریع‌تر از چیپست نسل قبلی خود (i500) انجام دهد. i700 همچنین از API شبکه‌های عصبی اندروید و اکثر چارچوب‌های یادگیری عمیق نیز پشتیبانی می‌کند.

این چیپست به دوربین‌های ۳۲ مگاپیکسلی و یا دوربین دوگانه ۲۴و۱۶ مگاپیکسلی متصل می‌شود که در پیکربندی دوربین‌های دوگانه، از موتور سنجش عمق و تخمین فاصله و ردیابی حرکتی که در واقعیت افزوده کاربرد زیادی دارد نیز استفاده می‌کند. دوربین‌هایی که به i700 مجهز هستند توانایی تشخیص سریع اشیا در حرکت را با نرخ فیلم‌برداری ۱۲۰ فریم در ثانیه دارند.

چیپست i700 قابلیت اجرای سیستم‌عامل اندروید را دارد. در این چیپست از یک پردازنده هشت هسته‌ای با دو هسته Cortex-A75 و دو هسته Cortex-A55 بهره می‌برد که به ترتیب در فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و ۲٫۰ گیگاهرتز کار می‌کنند و یک واحد پردازش گرافیکی IMG PowerVR GM 9446 با فرکانس کاری ۹۷۰ مگاهرتز استفاده‌شده است. این چیپست قابلیت پشتیبانی از حافظه RAM 8 گیگابایتی از نوع LPDDR4x با فرکانس کاری ۱۸۶۶ مگاهرتز، WiFi نسخه ۵، بلوتوث نسخه ۵٫۰ و یک مودم LTE Cat.12 را دارد.

همانطور که گفته شد، این چیپست برای استفاده در بلندگوهای هوشمند بسیار قوی است و به‌گونه‌ای طراحی‌شده که برای استفاده در ساختمان‌های هوشمند، تشخیص چهره برای احراز هویت و تائید پرداخت، دستگاه‌های تناسب‌اندام و سرگرمی و وسایل نقلیه خودکار موجود در کارخانه‌ها و انبارها نظیر ربات‌ها نیز مناسب باشد. پیش‌بینی می‌شود نخستین دستگاه‌های مجهز به i700 در سال ۲۰۲۰ وارد بازار شوند.

برچسب
IOT

سامسونگ موبایل های قدیمی گلکسی را به دستگاه

سامسونگ از گسترش برنامه استفاده مجدد از گوشی های قدیمی گلکسی موسوم به Galaxy Upcycling خبر داد که امکان تبدیل آنها به لوازم اینترنت اشیا...

شبنم جزایری
25 ژانویه 2021
طراحی ونتیلاتور متن باز بومی توسط مهندسان ایرانی

مصاحبه مجله IEEE the Institute با مهندسان ایرانی طراحی‌کننده ونتیلاتور متن‌باز بومی هادی مرادی، دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و رئیس بخش...

شبنم جزایری
7 اکتبر 2020

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*